ENIMATION FESTIVAL

Žirija

Nika Autor

Mojca Guštin je magistrica znanosti s področja grafične tehnologije Naravoslovnotehnične fakultete v Ljubljani. Kot profesorica s področja medijskega oblikovanja in novih tehnologij dela na Srednji medijski in grafični šoli Ljubljana. Vrsto let sodeluje v mednarodnih projektih, organizira delavnice animiranega filma, kot mentorica vključuje dijake v projekte s področja animiranega filma, 3D tehnologij in jih pripravlja na mednarodne festivale. Kot predavateljica sodeluje na mednarodnih konferencah.

Joanna Polak

Mitja Mlakar je mlad slovenski režiser, scenarist in soustanovitelj filmskega društva Film Factory iz Maribora. Leta 2013 je prejel nagrado Univerze v Mariboru za pomembne kulturne dosežke in nagrado za
perspektivnega mladega režiserja s strani Društva slovenskih filmskih ustvarjalcev. Leta 2014 je bil rezident umetnosti v rezidenci Ministrstva za kulturo Republike Slovenije v Londonu. Njegov novi kratki film je že dobil mednarodno prepoznavnost, s tem, ko je osvojil nagrado »Best Pitch« na Fest Pitching Forumu 2015 in bil nagrajen tudi na ESP Works in Progress, zdaj pa uspešno potuje po fi lmskih festivalih.

Leon Vidmar

Miloš Tomić je v Beogradu rojeni filmski ustvarjalec, ki pa v življenju goji tudi druge strasti: amaterski glasbeni improvizator, zbiratelj dragocene šare in raziskovalec predmestij bodisi na kolesu bodisi peš. Od leta 1993 je še kako aktiven na področjih in poljih: kolažev iz papirja, radijskega oddajanja, fotografije, ustvarjanja predmetov, risanja, pisanja in ustvarjanja filmov. Od samega začetka leta 2005 aktivno izobražuje na bolj razgiban način, s potujočimi delavnicami animiranega filma in na nekoliko manj razgiban način, kot profesor na univerzi.