Mednarodna delavnica animiranega filma za mlade

preko spleta in na Partizanski 12, Maribor

14.8.-25.8.2023, 15.30-17.30

Te zanima animirani film? Kako nastane gibljiva podoba na platnu? Kaj lahko s pomočjo filma sporočamo? Si želiš sodelovati s sovrstniki tudi mednarodno? Privošči si nepozabno ustvarjalno izkušnjo ob koncu počitnic in se nam pridruži!

KAJ: Premakni! Mednarodna delavnica animiranega filma je spletna delavnica, ki jo pripravljamo v sodelovanju festivala ENIMATION iz Maribora in festivala MADRESE iz Teherana.

ZA KOGA: Delavnica je namenjena mladim od 14.-19. leta starosti, ki si želijo pridobiti nove izkušne filmske ustvarjalnosti in soustvariti animirani film skupaj z mladimi iz Irana.

ZAKAJ: Ker umetnost leti na krilih ustvarjalnosti, (spo)znanja in raziskovanja. Izmenjava izkušenj sovrstnikov iz različnih držav širi obzorja, predstavlja razlike in enakosti. V dobri družbi se bomo pogovarjali drug o drugemu in za to uporabili filmski jezik. Ustvarimo film, spoznajmo filmski jezik in sovrstnike iz Irana.  

REZULTAT: Sodelovanje na vsaj 2 mednarodnih festivalih. Film, ki bo nastal v skupni produkciji, bomo predstavili tako na festivalu Enimation v Maribor, kot tudi v tekmovalnem programu Madrese International Film festival v Iranu. Pošiljali ga bomo tudi na druge festivale po svetu.

KDAJ IN KJE: Srečali se bomo 10x v terminu od 14. 8.-25. 8. 2023. Vsak mentor bo izvedel 5 srečanj in izpostavi področja, ki so potrebna za spoznavanje področja animiranega filma in izvedbo animiranega filma. Delo bo potekalo preko spleto, kar vam omogoča samostojno delo od doma. Po dogovoru pa lahko koristite prostor  z opremo ENIMATION studio v Mariboru na Partizanski 12.

Število mest je omejeno na 10, zato so prijave obvezne. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Cena za celotno izobraževanje je 30 EUR / udeleženca, ki ga poravnate ob prijavi.

Za več informacij smo vam na voljo na: hana@enimation.si

Prijave: do 10. 8. 2023.

Prijavi se:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0GbnvKKz6u1p_uW0Ud8s3KaK7lcvxV9AyhzPl3w5KITQgSA/viewform?usp=pp_url