ENIMATION FESTIVAL

Žirija

Nika Autor

Nika Autor deluje na področju sodobne umetnosti. Študij je končala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Skozi svoje delo se osredotoča na nevidno/neslišno, ob tem pa še na vprašanje prevladujočih predstavitev, ki izvirajo iz današnjih socialnih, političnih in ekonomskih razlogov. Je del kolektiva Obzorniške Fronte.

 

 

 

 

Joanna Polak

Joanna Polak je režiserka več kot 100 animiranih filmov, od tega jih je bilo več kot 25 narejenih skupaj z in za otroke. Rojena je v Lublinu na Poljskem. Študirala je na Oddelku za multimedijsko komunikacijo na Akademiji za likovno umetnost v Poznanu. Leta 2003 je zagovarjala svoje magistrsko delo, specializirano za režijo animiranega filma, leta 2011 pa doktorirala iz likovne umetnosti (filmska animacija) na Fakulteti Marie Curie-Skłodowske v Lublinu. Na tej fakulteti in na Poljsko-japonski akademiji za informacijsko tehnologijo v Varšavi predava animirani film.

Leon Vidmar

Leon Vidmar je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani. Sodeluje pri različnih projektih animiranih filmov, kot animator, scenograf, rekviziter in asistent kamere. Kratki animirani lutkovni film Slovo (2016) je avtorjev profesionalni prvenec. Film je prejel nagrado Vesna za najboljšo animacijo (Festival slovenskega filma 2016), nagrado PrimaSound na festivalu Primanima na Madžarskem (2016) in glavno nagrado na mednarodnem festivalu animiranega filma Chile Monos 2017 v Čilu.